Головна Про нас Новини

Новий Nissan Qashqai отримав премію Euro NCAP Best in Class 2021


Через місяць після отримання п'яти зірок у рейтингу EuroNCAP новий Nissan Qashqai отримав премію Best in Class 2021 незалежної Європейської програми оцінки нових автомобілів (Euro NCAP) у категорії Компактний кросовер.
Щороку Euro NCAP публікує рейтинг найбезпечніших автомобілів у різних категоріях, називаючи моделі, що показали кращі результати, ніж моделі конкурентів. Премія присуджується з урахуванням оцінки ступеня захисту дорослих пасажирів, пасажирів-дітей, пішоходів, і навіть оцінки систем безпеки. На основі виваженої суми оцінок у цих категоріях визначають переможця премії Best in Class.

За програмою Euro NCAP новий Qashqai отримав 91% за захист дорослих пасажирів та дітей, що стало одним із найкращих результатів у групі моделей-конкурентів. Цей видатний результат став можливим завдяки вдосконаленій та укріпленій конструкції нової платформи Qashqai під назвою CMF-C, що передбачає використання надміцної сталі у ключових зонах для підвищення жорсткості та забезпечує поглинання та зниження ударного зусилля, перш ніж воно досягне каркасу безпеки всередині салону. Оснащення моделі центральною подушкою безпеки (вперше у модельному ряді Nissan для Європи) для запобігання зіткненню головами водія та переднього пасажира у боковому ударі допомогло Qashqai отримати максимальні 16 балів у випробуванні на стійкість до бічного удару.

Оцінка захисту пасажирів-дітей була майже максимальною – 23,8 бала з 24 можливих, тоді як за результатами перевірки кріплень дитячого сидіння автомобіль отримав максимальні 12 балів.

Qashqai отримав 70% за результатами випробувань захисту велосипедистів та пішоходів. Nissan Qashqai оснащений численними системами активної безпеки, серед яких – інтелектуальна система екстреного гальмування, що попереджає водія та застосовує гальма, якщо автомобіль є ризиком зіткнення з автомобілем, пішоходом або велосипедистом. Ця система входить у стандартне оснащення всієї лінійки Qashqai, а не лише у вищі комплектації.

Комітет Euro NCAP визнає, що краще у будь-якому разі запобігати дорожньо-транспортним пригодам, і нараховує бали за технології, які допомагають водіям уникати зіткнень.

Тут Qashqai також показав дуже високий результат із рейтингом 95% завдяки технологіям інтелектуальної мобільності Nissan.

Вперше у модельному ряді Nissan для Європи автомобіль отримав проекційний дисплей, за допомогою якого водій може контролювати швидкість, стежити за підказками навігації та обмеженням швидкості, не відводячи очей від дороги.

Ще один приклад нової технології в Qashqai – впровадження інтелектуальних фар, що змінюють форму променів світла, запобігаючи засліпленню водіїв зустрічних транспортних засобів.

Крім того, модель оснащена системою запобігання зіткненню з об'єктами в зоні обмеженої видимості, що виявляє невидимий для водія інший автомобіль на сусідній смузі та активно втручається в кермо, повертаючи Qashqai на свою смугу і відводячи від небезпеки. Крім того, система попередження про об'єкти, що рухаються ззаду в поперечному напрямку, запобігає зіткненням при виїзді заднім ходом з місця для паркування.

Новий Qashqai побудований на платформі Альянсу під назвою CMF-C, до особливостей якої належать використання високотехнологічних матеріалів та нових методів виробництва, що дозволило забезпечити підвищену жорсткість конструкції та одночасно знизити вагу кузова на 60 кг у порівнянні з попередньою моделлю.

Відповідно до матеріалу на сайті: http://autoconsulting.ua/