Головна Про нас Новини

TOП 10 фактів про Nissan Qashqai


Qashqai - компактний кросовер, що поєднує кращі якості традиційного сімейного хетчбека і можливості компактного позашляховика.

Ось кілька цікавих фактів з історії Nissan Qashqai що полюбився багатьом:

  1. Запущено в масове виробництво в наприкінці грудня 2006 року.
  2. Модель створювалася з чистого аркуша, щоб заповнити чергову ринкову нішу.
  3. Спроектовано в англійському технічному центрі Nissan NTCE в Кренфілде, остаточних обрисів знайшов в лондонській дизайн-студії і випускається на конвеєрі заводу в Сандерленді.
  4. Qashqai перший Nissan повністю розроблений за допомогою цифрового проектування. Звичайно, цифрові викладки підтверджувалися реальними експериментами, але кількість «живих» випробувань скоротилося в рази.
  5. Назва «Qashqai» взято з імені, стародавнього Іранського, кочового, племені мешкає в Ірані й до сьогодні. До речі називати автомобіль на честь кочових племен ідея не нова, першими в цьому була компанія Volkswagen з позашляховиком Tuareg.
  6. В Японії модель продається під ім'ям Dualis.
  7. У США і Австрії Qashqai має ім'я Nissan Rogue
  8. Qashqai завоював максимальну кількість зірок - п'ять - в тестах Euro NCAP за таким показником, як захист дорослих пасажирів. Це найвищий показник, завойований випробуваним автомобілем за всю історію існування програми.
  9. Qashqai отримав вищі бали в обох тестах: як при лобовому, так і при бічному зіткненнях, а також максимальну кількість балів за систему нагадування про не пристебнуті ремені безпеки.
  10. Автомобіль також продемонстрував високий показник - чотири зірки - в тестах на ступінь захисту дітей. Словом, Qashqai є одним з найбезпечніших автомобілей на дорозі.